A füstölt csülök elkészítése
Elkészítési idő: kb 150-160 perc
Hozzávalók:
- kb 1.5-2 kg füstölt csülök
- 1-2 db közepes hagyma
- 3 db babérlevél
- 5 gerezd fokhagyma
- 15-20 szem egész fekete bors
- Ízlés szerint boróka bogyó (max néhány szem)
Elkészítése:
- A csülköt alaposan mosd le, a zöldséget tisztítsd meg
- Hideg vízzel rakd, az a jó ha a vízzel együtt melegszik
- A zöldséget és fűszereket csak kb 1 óra főzés után rakd a vízbe, után még kb 30 percre van szüksége, hogy teljesen megpuhuljon
- A főző lében hagy kihűlni, kihűlés után csontozhatod
- Letakarva, hűtőben tárold
Tálalása:
- Ha melegen szeretnéd fogyasztani, az eredeti főző vízben melegítsd fel. Mustárral vagy tormával egészen kiváló
- Ha hidegen fogyasztod, akkor szeleteld fel vékony szeletekre. Hagymát, zöld hagymát, vagy főtt tojást ajánlunk hozzá