Receptek

A füstölt csülök elkészítése

Elkészítési idő: kb 150-160 perc

Hozzávalók:

  • kb 1.5-2 kg füstölt csülök
  • 1-2 db közepes hagyma
  • 3 db babérlevél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 15-20 szem egész fekete bors
  • Ízlés szerint boróka bogyó (max néhány szem)

Elkészítése:

  • A csülköt alaposan mosd le,  a zöldséget tisztítsd meg
  • Hideg vízzel rakd, az a jó ha a vízzel együtt melegszik
  • A zöldséget és fűszereket csak kb 1 óra főzés után rakd a vízbe, után még kb 30 percre van szüksége, hogy teljesen megpuhuljon
  • A főző lében hagy kihűlni, kihűlés után csontozhatod
  • Letakarva, hűtőben tárold

Tálalása:

  • Ha melegen szeretnéd fogyasztani, az eredeti főző vízben melegítsd fel. Mustárral vagy tormával egészen kiváló
  • Ha hidegen fogyasztod, akkor szeleteld fel vékony szeletekre. Hagymát, zöld hagymát, vagy főtt tojást ajánlunk hozzá